Boekhorststraat

Wanneer je de Boekhorstraat in loopt, zie je veel kleine speciaalzaken en een grote variatie aan eetgelegenheden.

De straat is de enige volksbuurtwinkelstraat in de binnenstad van Den Haag. Ga eens kijken en laat je verrassen door de veelzijdigheid van de Boekhorststraat! Je kunt er smaken uit alle windrichtingen proeven: oosters, Surinaams, mediterraan en gewoon Hollands. Alles tussen een snelle snack en uitgebreid dineren. En shoppen? Voor je dagelijkse boodschap tot dat bijzondere handgemaakte cadeau: voor iemand speciaals of voor jezelf.

Authentic Urban

De Boekhorststraat is geen mainstream winkelstraat: je vindt er alleen maar authentieke eenmanszaakjes. Heel persoonlijk en echt. Echt Haags. In de Boekhorststraat moet je zijn als je op zoek bent naar iets anders dan merkwinkels. Er zitten hier namelijk geen grote supermarkten of andere ketens, maar juist veel speciaalzaken en kleinere winkels.

Social Funky

Door de verrassende mix van aparte en unieke winkels voelt lopen door de Boekhorststraat als een ontdekkingsreis. Van tapijtzaken tot aan kunstgalerij, van bierwinkel tot leren tassen en van eigenzinnige meubels tot de lekkerste broodjes. Met liefde en passie voor het vak gemaakt. Heel persoonlijk en uniek: iedere winkelier kent zijn/haar eigen, persoonlijke verhaal.

Cultural Creative

De mix van culturen maakt dat er een heel creatieve en inspirerende omgeving ontstaat. Uniek voor Den Haag! Dat creatieve zie je in al zijn glorie terug in een apart deel van de straat: het Makerskwartier.

Hier herken je vakmanschap en ontdek je kunst. Ondernemers maken of restylen zelf hun producten, zoals Conceptstore Liries, Studio Joske, The Makery en V&T.

TIP: DenHaag.com heeft een leuke route door de stad, te beginnen in de Boekhorststraat: https://denhaag.com/nl/routes/hip-shoppen

Geschiedenis

De Boekhorststraat kent een rijke geschiedenis. Toen in het midden van de negentiende eeuw de Schilderswijk werd gebouwd, gaf dit een belangrijke impuls aan de straat. De bewoners van de Schilderswijk gebruikten de aangrenzende Boekhorststraat namelijk als aanlooproute naar het centrum. Terwijl er in de twintigste eeuw duidelijke plannen waren om de straat onder welgestelde burgers populair te maken, viel dit in de realiteit erg tegen. In de jaren zeventig en tachtig raakte de straat in verval met als resultaat dat veel winkels de deuren sloten. In 2008 werd de straat door middel van subsidies en een goed uitgedacht plan weer nieuwe leven ingeblazen. Sindsdien is de winkelstraat in opkomst: steeds meer hippe, onderscheidende winkels hebben zich de afgelopen jaren gevestigd in de Boekhorststraat.